keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulumarkkinat


Joululomani toisena päivänä päätin uhmata tuiskua ja suuntasin Turun keskustaan Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille. Myyjiä ja ostostelijoita riitti ja mielestäni tunnelma oli mukava, kevyttä lunta pöllyttävästä viimasta huolimatta. Kiertelin, katselin ja kävin vaihtamassa Brinkkalan talon sisäpihalla sijainneessa joulukoristeiden vaihtopisteessä pari vanhaa killutinta uusiin. Mahtava ajatus kojulla!



En ollut näillä kulmilla aiemmin pyörinytkään, mitä nyt ohi juossut, joten ihastuin syvästi eksyttyäni portista talojen väliselle kujalle. Yhtä äkkiä tuuli ja ihmisjoukon pyörinä vaihtuivat arvokkaaseen hiljaisuuteen vanhojen rakennusten seinustoilla.


Tuossa sopessa, jonka läpi aika ajoin pyyhälsi joku kiireinen ihminen, saavat jääpuikotkin ilmeisesti kasvaa kaikessa rauhassa.



Kävelin kujan päähän ja tulin samaa tietä takaisin. Palatessa huomasin Lucia-neidon kumppaneineen eräässä ikkunassa: viereisessä Katedraalikoulussa vietettiin myös joulumyyjäisiä.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Paistetaan nyt edes jotain ennen kuin taikina loppuu


Joululoman ensimmäisen päivän käytin piparkakkutalon väkertämiseen. Konkreettinen käsillä tekeminen vaihteluna opiskelun vaatimalle ajatustyölle ja koko päiväksi yhteen, näennäisesti täysin turhaan projektiin uppoutuminen vastapainona jatkuvalle aikatauluttamiselle oli yksinkertaisesti rentouttavaa. Juuri sellaista kuin lomalla kuuluukin olla.




Koko päivä siihen menikin. Noin pitkän ajan käyttäminen johonkin syötäväksi tarkoitettuun on täysin naurettavaa, mutta suoraan sanottuna olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Etenkin katto on ihan mahtava! Pikeerikoristeista kyllä näkee, ettei minulle ole suotu kirurgin käsiä eikä minkäänlaista symmetrian tajua, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että piparitalossa on tärkeintä ylenpalttinen koristelu - tässä asiassa enemmän vain on enemmän.

Valmistelut


On taas se aika vuodesta, kun se yksi tietty juhla lähestyy, joten aika suora ajatuskulku tämän kuvan takana. Eilen kaadoin itselleni lasin viiniä ja tartuin urakkaan. Yllättävän kauan siihen meni, vaikka kortteja on budjetoitu vain lähimmille. Kaikkein parasta koko touhussa on se, että on loma ja saa näprätä ihan luvan kanssa. Jopa siivoaminen tuntuu hyvälle tenttikirjojen jälkeen.

Mustavalkomaanantain haasteena tänään valmistelu / valmistautuminen.