torstai 31. tammikuuta 2013

Lontoo mielessäin


Vähän yllättäen me päätettiin lähteä uudelleen käymään Lontoossa, jossa oltiin viimeksi vajaa vuosi sitten keväällä. Matka on pian, parin viikon sisällä, joten oikeaan tunnelmaan pääseminen vaatii hieman virittäytymistä. Ja mikäs sen parempi keino, kuin vanhat reissukuvat.

Pyöreitä muotoja - Royal Albert Hall.




Näissä ollaan Kensingtonissa, Natural History Museumin ja Royal Albet Hallin välimaastossa. Vanhat punatiiliset, koristeelliset ja erikoisiinkin muotoihin taipuvat rakennukset kiehtovat mielikuvitusta. 
Kyllä se tästä lähtee...

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ei merinäköalaa, mutta...


Kun menee makaamaan meidän olohuoneen lattialle, aivan maton ikkunanpuoleiseen päätyyn niin, että takaraivo on juuri maton ja lattian rajalla, aukeaa takaoven ikkunasta koko asunnon paras näkymä.

Harmi, ettei kuvaan ikuistu pakkashuurteen kevyessä ilmavirrassa välkkyvä kimallus eikä kylkeen painautuvan koiran karvainen lämpö.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Lahjahuivi


Kun ensimmäisen kerran törmäsin tähän huiviin netin syövereissä, en olisi millään malttanut odottaa, että pääsen aloittamaan sen. Tiesin heti, kenelle se tulisi ja millaisen langan tarvitsisin. Julmasti hylkäsin keskeneräiset työt syrjään, syöksyin lankakauppaan ja aloin hommiin.



Klikkaamalla kuvaa näet kaavan isompana.


Kyseessä on huivi, jota on tituleerattu muunmuassa Hyttysverkoksi ja joka kulkee myös nimellä South Bay Shawlette. Malli on kohtuullisen simppeli kunhan ajatuksesta saa kiinni ja tätä olikin hurjan kiva tehdä; helposti syntyy näyttävää jälkeä. Suosittelen lämpimästi. Lankana käytin Hjertegarnin pehmoista Alpaca Silkiä, joka tuntuikin sopivan kivasti kaulalle kiedottavaksi. Sitä meni vajaat 200g, koukku kokoa 3,5.

Nyt minun täytyy saada samanlainen itsellenikin.