sunnuntai 3. helmikuuta 2013

A walk in the park

Albert Memorial.

Vähän reilu vuosi sitten matkustimme Supermiehen kanssa Brittilään ja vietimme maan uljaassa pääkaupungissa pari päivää. Tähän mennessä olen jo kirjoittanut vierailustamme hyvin vaikuttavaan Natural History Museumiin ja fiilistellyt seuraavaa reissua kuvilla, jotka otin jatkaessamme matkaa juurikin edellämainitulta museolta. Tästä ensimmäinen varsinainen Lontoon päivämme jatkui kävelykierroksella, jonka aloitti Royal Albert Hallia vastapäätä Kensington Gardensin laidalla sijaitseva Albert Memorial.

Ilmalaiva.



Himmailimme Kensington Gardensin halki The Serpentinen rannalle, missä istahdettiin ravintolaan nauttimaan pientä hiukopalaa rankan museoaamun tyhjentämien vatsalaukkujen iloksi. Vaikka tuona päivänä oli kovin harmaata ja pilvistä ja kesäkin vasta tulossa, oli puistossa kauniin vehreää ja paljon mielenkiintoista katseltavaa niillekin, joita puut ja pensaat eivät kiinnosta. Oli turisteja ja paikallisia, lenkkeilijöitä ja puistonhoitajia, oravansyöttäjiä ja joutsenenpaijaajia sekä paljon muitakin melko kesyjä siivekkäitä. Ja ilmalaiva, joka tuntui seuraavan meitä...

Nokikana.

Tämä kaveri ei ole oppinut mitään hauskoista kotivideoista...

Wellington Arch.

Royal Artillery Memorial.
Lepäilyn ja syömisen jälkeen matka jatkui Serpentine-lammen rantaa aina Hyde Park Corneriin saakka, jossa voi ihailla montaakin erilaista muistomerkkiä. Näistä yllä kaksi. Hyde Parkista tiemme vei Green Parkiin, jonka läpi kävelimme Buckinghamin palatsin puutarhan viertä.


Buckingham Palace.

Victoria Memorial.

Pian saavuimmekin The Mallille, eli tielle, joka johtaa Buckinghamin palatsille. Tällä kertaa emme käyneet rakennukseen sen kummemmin tutustumassa, mutta voipahan sanoa, että nähty on. Palatsin edustalla puuhailtiin kuumeisesti jonkin tapahtuman järjestämishommissa, joten emme vaivaantuneet edes kovin lähelle. Kuvat kuitenkin otettiin!



Palatsin edustalla sijaitsevan Victoria Memorialin kulmalta on kaunis näköala St. James'sin puistoon, joka oli kävelyretkemme neljäs. Tässä vaiheessa tulin ajatelleeksi, että tätä reittiä, jota ei siis mitenkään erityisesti suunniteltu etukäteen, voisi hyvällä omallatunnolla nimittää kunnon puistokierrokseksi.


Ps. Taustamusiikiksi! :D

lauantai 2. helmikuuta 2013

Miksi, oi miksi?! #1


Miksei telkkarista koskaan tuu mitään?