torstai 31. lokakuuta 2013

Ei pelkää lintunen

Usein syksy on muutoksen aikaa, mutta tänä vuonna on ollut rauhallista. Mullistukset elettiin jo aiemmin kesällä ja nyt on jatkettu  hyväksi havaitulla linjalla. Yksi iso elämäntapahtuma mahtui kuitenkin lokakuulle.


Eräänä lehdettömänä lauantaina leviteltiin pöytiin valkoiset liinat ja aseteltiin servetit kahvikuppeihin, sytytettiin kynttilät ja leikattiin juustoleipä. Tuo päivä oli kääntöpiste monelle ihmiselle: poika sai nimen, isän ja äidin ensimmäinen lapsi kasteen, uunituoreet kummit saivat Tehtävän - ja minä olin yksi heistä. En ole uskonnollinen ihminen, mutta aina välillä havahdun siihen, kun Jumalan kämmenellä soi korvissani.

Valokuvatorstain 301. haaste: kääntöpiste.

Rakkauspeiton kaava


Taannoin lupailin, että saattaisin piirtää kaavan rakkaspeitolle, jonka ohje on saatavissa vain englanniksi. Sitten huomasin, että joku on jo tehnyt sen - paljon pätevämmin kuin itse olisin ikinä osannut. 


Tässä se on. Kuva on tanskalaisesta blogista, josta peiton ohje löytyy tanskankielellä. Kaavassa tekstit ovat myös englanniksi, mutta jos kaavoja ylipäätään ymmärtää, osaa niitä lukea kielestä riippumatta. Blogista sen sijaan löytyy kuvasarja, josta voi olla apua myös kieltä taitamattomalle.

Kuvan lisäksi kyseisestä blogista löytyy hyödyllinen neuvo peiton koon muunteluun. Jos haluat 20 kokonaista sydäntä peittoosi, virkkaa aloitusketjuun 7 kertaa 20 plus 8 silmukkaa. Kokoa voi siis muunnella seuraavalla kaavalla: 
7 x (haluamasi sydänten lukumäärä) + 8 silmukkaa = aloitusketjun silmukkamäärä.

Tämän lisäksi tarvitsee tietää ainoastaan, että tarkoitus on toistaa kaavan rivejä 3-5, kunnes peitto on halutun kokoinen ja päättää peitto riviin 4. Sitten voi vielä lisätä haluamansalaisen reunuksen (minun tapauksessani kierros valkoisia ja punaisia kiinteitä silmukoita ja lopuksi vielä kierros punaisia piilosilmukoita) ja voilà - rakkauspeitto on valmis suojelemaan sinua maailmalta.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Popsi popsi porkkanaa...




Niistä oman sadon porkkanoista, joita ei koiran kanssa syöty suoraan penkistä, tein porkkanamuffineita soveltaen vanhaa, hyväksi todettua reseptiä. Näistä tuli aivan loistavia. Ja vaikka Supermiehen ensireaktio olikin: "Yäk porkkanaa!", suostui jopa hän ankaran taivuttelun päätteeksi kokeilemaan. "Nämähän maistuu ihan piparille..."

Mausteiset porkkanamuffinit
5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl muskottipähkinää
1tl neilikkaa
1/2tl inkivääriä

3 munaa
1 1/2dl maustamatonta jugurttia
150g voita sulatettuna
1dl haluamaasi nestettä (esim. maito, mehu tai vesi)


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon munat, jugurtti, sula voi ja neste. Sekoita hyvin.
Annostele taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

tiistai 1. lokakuuta 2013

Kuura




Syksy on saapunut puutarhaan.