lauantai 16. lokakuuta 2010

Jättekiva omenapiirakka


Syksyllä kuuluu syödä omenoita. Tämä on fakta. Fakta on myös se, että kun pitäisi lukea tenttiin, sitä tekee kaikkensa, ettei tarvitsisi lukea tenttiin, kuten siivoaa lattiasta kattoon (parveke mukaan lukien) ja leipoo piirakkaa. Omenat olivat kyllä kauniita.


Koska aikaa ei siis olisi ollut käytettävissä oikeastaan lainkaan, piti reseptin olla helppo ja nopea. Onneksi on google, joka vastasi avunpyyntööni suoraan. Ohje löytyy siis täältä. Kiitoksia vaan sinne, piirakka pelasti iltani ja seuraavankin päivän ja oli muutenkin niin hyvä, että pääsee ehdottomasti vakkarilistalle.
Käytin maustamatonta jugurttia, jota nykyään on meillä lähes aina jääkaapissa ja noudatin reseptiä muutenkin suorastaan yllättävän tarkasti. Hämmästyin itsekin. Ainoastaan pinnalle ripoteltuja sokeria ja kanelia tuli varmasti annettuja määriä enemmän, koska en viitsinyt mitata. Olen sitä mieltä, että kun kerran herkuttelujen tielle lähdetään, niin nautitaan sitten kans eikä pihdata!
Seuraksi vielä kohtuuttoman suuri määrä vanhanajan vaniljakastiketta (pussista) ja tämä käy terapiasta!

2 kommenttia:

 1. Marjaana ja Sinttu-äippä16. lokakuuta 2010 klo 10.41

  Tätä samaa on havaittavissa myös täälläkin silloin, kun pitäisi lukea tenttiin... :)) Ainahan sitä parempaakin tekemistä on, kuin tenttiin lukeminen!

  Fanni-tytölle äiskältä terkkuja, täällä odotellaan kovasti lumien tuloa! Talvi kun on ehdottomasti Sinttu-äipän mielestä paras vuodenaika :)

  VastaaPoista
 2. On aina sydäntälämmittävää kuulla, että opiskelu aiheuttaa sijaistoimintoja muillakin - ei vain minulla! :D Vertaistukea!

  Täällä lunta odottaa ehkä eniten allekirjoittanut, lähinnä tylsistyttävän harmauden takia. Fannin lumikokemukset ovat toistaiseksi kovin rajoittuneita, mutta sitäkin hulvattomampia! Ehkä sitä pian saadaan, ensi viikolle tosin taisi luvata pelkkää vesisadetta... Fannilta mammalle sellaisia hännänheilutuksia, että koko takamus keikkuu! (Eli niitä tavallisia! ;D )

  VastaaPoista