keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Meksikolainen makaronivelli eli Sopa de Fideo


Don Gabriel oli Meksikossa syntynyt espanjankielen opettajani, joka kunnon latinalaiseen tapaan rakasti ruokaa ja puhui siitä mielellään. Kerran meillä oli kuunteluharjoitus, jossa hän luki espanjankielisen ruokaohjeen ja meidän tuli kirjoittaa se ylös mahdollisimman tarkasti. Tehtävä ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan kotiläksynä meidän tuli myös valmistaa ruokaa ohjeen mukaan.


Don Gabrielin meksikolainen makaronivelli eli Sopa de Fideo

70g pekonia
125g ohutta, pätkittyä pastaa (rakettispagetti käy)
2 rkl voita tai öljyä
6 rkl tomaattipyreetä
1 salottisipuli tai punasipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 1 litra kanalientä
suolaa ja pippuria
persiljaa tai korianteria
raastettua juustoa

Paista pannulla pilkottu pekoni. Nosta valmiit pekonipalat pois pannusta ja lisää siihen voita tai öljyä. Lisää raaka pasta pannulle rasvan sekaan ja paista, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota pannu pois levyltä.
Kuumenna kattilassa tomattipyree, lisää pilkotut sipulit, liemi ja paistettu pasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kunnes pasta on kypsää, lisää vasta sitten pekoni ja silputut yrtit. Koristele annokset juustoraasteella.


Tähän vuodenaikaan ihminen kaipaa juuri tällaisia ruokia, lohdullisen lämmintä ja tuhtia apetta, joka on helposti suuhun kauhottavassa muodossa. Itse tapaan lisätä ruokaisuutta antamaan esimerkiksi savukylkeä, Don Gabrielin mukaan vähemmän meksikolaisia, mutta loistavia lisäkkeitä ovat joulukinkun jämät ja juustoleipä. Myös chili epäilemättä toisi tähän keittoon oivaa potkua ja sopisi meksikolaiseen teemaan, mutta koska Don Gabriel ei sitä käytä, en käytä minäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti