torstai 4. heinäkuuta 2013

Kesäkuumaa


Jäätee on ihan ehdoton kesäjuoma, niin hyvää ja helppoa ettei paremmasta väliä. Makukin on ihan eri luokkaa kuin useimmissa kaupan purkkilitkuissa, vaikka juon minä niitäkin. Lapsena meille ostettiin kotiin jauhetta, jota veteen sekoittamalla sai jääteetä. Niin turhia sellaiset, silloinkin vetelin jauhetta paljaaltaan. Kotitekoisesta teestä jää parempi mieli, sillä ainakin uskottelen itselleni, että omassani on sokeria valmistavaraan verraten moninkerroin vähemmän.


Jäätee

n. litra vettä
1/2-1 dl sokeria
2 pussia teetä
1 sitruunan mehu

Keitä vesi. Kiehumista odotellessasi laita kannuun sokeri ja purista päälle sitruuna. Käytä tässä vaiheessa mieluiten muovista kannua, sillä lasiset saattavat poksahtaa kuuman veden vaikutuksesta - kokemusta on. Kaada vesi kannuun ja laita teepussit likoamaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi pöydällä, siirrä sitten jääkaappiin viilenemään. Tarjoile kylmänä, jäiden kera jos viitsit.


Ja loppuun vielä erä niksipirkkailua: minulla on tapana napsauttaa pussinsulkija teepussien naruihin kiinni, kun laitan ne kannuun roikkumaan. Eivät pääse pirulaiset katoamaan kokonaan kannun syvyyksiin! Pussien annan lillua teessä koko viilentymisprosessin ajan, jotta ehtivät luovuttaa viimeisenkin tipan teearomiaan.

2 kommenttia:

  1. Joo, tee tarttee liottaa kunnol, eikä mitää kolmen minsan litkua. Yöteen liotan tunnin ja kyllä uni tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee myöntää, että kyllä minä aika kärsimätön olen, silloin kun teeni kuumana haluan - tuskin maltan kolmeakaan minuuttia odottaa! :D

      Poista