sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Suklaa-piparkakkujäätelö


Japanilaisessa ravintolassa syömämme, ei niin onnistuneen uudenvuodenillallisen päätteeksi kotona onneksi odotti ihan itse väännetty herkkujälkkäri, joka pyyhki kaiken pettymyksen mielistämme! Joulun alla luin Herkku ja Koukku-blogista ihan mielettömästä oivalluksesta. Kaikki varmaan tietää ne ihanat Ben and Jerry's jäätelöt, joita ei hintansa vuoksi opiskelijataloudessa syödä - no, ikinä.
Piparkakkutaikinaa täällä sen sijaan syödään. Supermies on niin himona siihen, että hän itse asiassa kesällä opetteli tekemään taikinan ihan itse. Voin kertoa, että olin hieman yllättynyt saadessani heinäkuussa puhelun tyyliin: "Hei kulta! Mitä aineita piparkakkutaikinaan tulee?" Uuniin piparit meillä päätyy melko harvoin - aikuisuudessa on se hyvä puoli, että saa ihan itse päättää, jos haluaa syödä pelkkää taikinaa. Tämän vuoksi arvelin, että piparkakkutaikinajäätelö olisi jotakuinkin täydellinen jälkiruoka meille.
Jalostin Herkun ja Koukun reseptiä vain lisäämällä siihen tummaa suklaata. Tämä übermakea herkkujäde on suorastaan naurettavan helppo valmistaa - uskoisin jopa pikkusiskoni pystyvän halutessaan valmistamaan tätä!

Suklaa-piparkakkujäätelö

paketti vaniljajäätelöä
köntti piparitaikinaa
(tummaa) suklaarouhetta

Kaavi jäätelö kulhoon ja anna vähän sulaa, jotta pystyt sekoittamaan. Nypi piparitaikina sekaan ja heitä rouhittu suklaa perään. Sekoita. Osa piparitaikinasta saa sekoittua kokonaan, osa saa jäädä isommiksi nöttösiksi, eli ei tarvi olla turhan tarkka. Laita pakkaseen jäätymään - ja nauti! Onhan se hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti