keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Jugurttipannarit


Minä rakastan lettuja. Ajatuskin muurinpohjapannulla mökkirannassa paistetuista, pitsireunaisista unelmista mansikkahillon kanssa saa minut hengästymään. Noihin hetkiin kuuluu kuitenkin oleellisesti porukka - seura, jossa lettuja jaetaan, niistä taistellaan ja lopuksi maataan ähkyssä pitkin tannerta. Yksityisiin luksushetkiini sen sijaan kuuluvat amerikkalaistyyliset paksut pannukakut, ehkä lähinnä siksi, että talouden toinen osapuoli ei niistä juuri perusta. (Voitteko kuvitella?!)

Turkkilainen jugurtti on aines, jota meillä on aina, paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin maitoa tai piimää. Siksi jugurttipannareiden ohje on hyvä olla olemassa yllättäviä mielitekoja varten. Tämän löysin Lindahlsin sivuilta ja lisäsin siihen vain tilkan vettä.


Jugurttipannarit

2 dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
loraus vettä
voita paistamiseen

Vispaa muna jugurtin kanssa. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Sekoita jauhoseos ja jugurtti paksuksi taikinaksi. Jos käyttämäsi jugurtti on kovin paksua, voit lisätä lorauksen vettä ohentamaan taikinaa hiukan - sen on kuitenkin tarkoitus olla melko tymäkkää.

Kuumenna paistinpannu. Nostele ruokalausikan avulla taikinaa pannulle lätyiksi ja paista runsaassa voissa. Ole kärsivällinen ja käytä mietoa lämpöä, jotta letut ehtivät kypsyä sisältä ennen pinnan palamista.


Pannareita voi maustaa monin tavoin ja niiden lisäkkeillekin vain taivas on rajana. Itse sulatin pakastevadelmia mikrossa tomusokerin kanssa ja kruunasin komeuden siirapilla. Ja oli hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti