keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Rapucroissantit


Uuden kodin tupareita vietettiin cocktail party -teemalla ja tarjolla oli skumppaa ja kaikenlaista pikkupurtavaa. Yhdeksi suosikiksi nousivat raputäytteiset minicroissantit, jotka valmistuivatkin helposti kaupan purkkitaikinasta!


Minikokoiset rapucroissantit

Purkillinen valmista croissant-taikinaa säilyketölkissä

Täyte
katkarapuja pakasteesta
maustamatonta jugurttia
majoneesia
kevätsipulia
sitruunan mehua
suolaa ja pippuria

Silppua sulatetut kuorettomat katkaravut ja kevätsipuli. Sekoita joukkoon loput ainekset ja mausta seos. Avaa croissant-taikina tölkistä ja levitä pöydälle. Nipistele valmiiksi leikatut taikinakolmiot suorakaiteiksi ja leikkaa levyt sitten pieniksi neliöiksi. Aseta nokare täytettä jokaiselle neliölle ja taita kaksi vastakkaista kulmaa päällekäin. Purista taikina tiukasti kiinni. Paista croissant-tölkin ohjeen mukaan.


Rapuherkkujen lisäksi tarjolla oli vaikka mitä muutakin, ainakin hummusta ruisleivällä (kuvassa), kylmäsavulohta ja tuorejuustoa patongilla, kreikkalainen salaatti cocktail-tikuissa ja aurinkokuivattua tomaattia ja fetamoussea kurkkuviipaleilla, mutta nämä kaikki olivat jääkaapissa vieraiden tuloon saakka ja sitten ei enää ollutkaan aikaa valokuvaamiseen... Voin kuitenkin vakuuttaa, että hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti